Vragen? Bel 077 - 2300011 | Contact | Primaveralife op Facebook | Primaveralife op Instagram

Werking en geurnoot

Werking en geurnoot

Essentiële oliën

Geurprofiel
Geuren werken heel verschillend en hebben een eigen, bijzondere geurnoot. Iedere essentiële olie heeft een eigen specifieke werking en thema.
Wanneer u naar de producten gaat, ziet u dat bij elke olie de bijbehorende details vermeld staan, zoals de kwaliteit, botanische naam, herkomst, plantendeel, winning, geurprofiel, geurnoot en inhoud.

Er is een schema van alle beschikbare essentiële oliën. Hierin kunt u op een eenvoudige manier een selectie maken aan de hand van het aspect dat u belangrijk vindt. U kunt bijvoorbeeld zoeken op kwaliteit of op geurnoot. Zo ziet u in één oogopslag de oliën van uw keuze.
Bekijk het schema

Geurnoot

Hoofdnoot

Verfrissend, stimulerend, vluchtig, verdamping in ca. 2 uur, hoofdzakelijk citrus- en naaldbomen, bijvoorbeeld sinaasappel.

Hartnoot

Harmoniserend, laat langzaam de geur los, verdamping in ca. 2-3 uur, voornamelijk bloemen, bloeiende geneeskrachtige kruiden en specerijen olie, bijvoorbeeld roos.

Basisnoot

Aardend, geeft evenwicht, verdamping in ca. 5-8 uur, meestal hout-, wortel- en harsoliën, bijvoorbeeld vanille.

Iedere essentiële olie heeft een eigen, unieke geurnoot en een eigen geurprofiel. Bij de beschrijving van de essentiële oliën staan deze vermeld.
Ga naar essentiële oliën »

Eén geur - drie toepassingen

samengestelde producten

PRIMAVERA gebruikt de essentiële oliën ook voor het maken van mengsels. Een mengsel is een mix van o.a. verschillende essentiële oliën. U hoeft dan zelf geen samenstelling meer te maken, maar kunt het product direct gaan gebruiken. Onderstaand de drie toepassingen van de kant-en-klare producten en hun gebruik.

Geurmengsel... om van te genieten
De geurmengsels, bestaande uit 100% natuurzuivere essentiële oliën, bieden een geur die toegepast kan worden door jong en oud. Ideaal om te gebruiken in de omgeving waar u woont, leeft en werkt. Geurmengsels kunnen helpen bij een goede start van de dag. Ze verfrissen en inspireren tijdens het werk en het studeren, en zorgen ’s avonds voor ontspanning.
Bekijk de geurmengsels

BioAirspray... voor sprankelende levensvreugde
De BioAirsprays laten u genieten, zorgen voor een prettige woonomgeving, zijn gemakkelijk in gebruik en verspreiden onmiddellijk hun geur. Met 100% biologische geuren is er voor iedereen een passende geur. Om te gebruiken in de woonkamer, slaapkamer, badkamer, bij het studeren, in de auto, het hotel of op het werk.
Bekijk de BioAirsprays

Aroma roll-on... de meest persoonlijke aromatherapie binnen handbereik
De roll-ons zijn samengesteld uit bloemen- en plantenhydrolaten, bevatten zuivere essentiële oliën en kunnen overal en altijd worden gebruikt. Gemakkelijk mee te nemen. Prettig en gemakkelijk in gebruik en perfect voor onderweg. Gebruik naar behoefte op de nek, slapen, voorhoofd, polsen en adem de geur diep in.
Bekijk de Aroma roll-ons

De mengsels worden samengesteld op thema, ieder met een eigen kleur, namelijk:
Levensvreugde: levendig, verbetert de stemming, werkt opwekkend
Harmonie: exotisch, harmoniserend, verwennend
Ontspanning: ontspannend, kalmerend, geeft evenwicht
Vitaliteit: reinigend, verfrissend, verhelderend


Welk mengsel is uw favoriet?