Vragen? Bel 077 - 2300011 | Contact | Primaveralife op Facebook | Primaveralife op Instagram

wellness voor thuis

Wellness voor thuis

Speciaal ontwikkelde producten om eenvoudig zelf uw gezondheid te ondersteunen.

De verschillende lijnen worden ingezet voor het in balans brengen van lichaam, ziel en geest. Ze geven evenwicht en ondersteunen. Iedere lijn heeft haar eigen kwaliteiten en helpt bij een specifiek thema.


  Primavera Kids  
  
Kinderen maken stap voor stap kennis met het leven. Ze ontdekken de wereld en onderzoeken vol nieuwsgierigheid iedere steen en elk blad. 
Opgroeien betekent echter ook het tegenkomen en overwinnen van spannende en nieuwe situaties. 
 
Met diepgaande kennis en toewijding heeft PRIMAVERA kindvriendelijke geuren samengesteld die snel en eenvoudig werken. Deze "kleine geurhelden" zijn dankbare helpers in het dagelijkse leven. Ze ruiken lekker, voelen goed, geven aan kinderen een houvast en aan ouders de mogelijkheid om hun kinderen op een zachte en leuke manier te ondersteunen. De eerste schooldag, het inslaapritueel 's avonds, voor het eerst naar de kleuterschool of voor een belangrijke toets: de kleine geurhelden zorgen voor ontspanning, geborgenheid, geven moed en helpen bij de concentratie. Ze zijn erg geschikt voor dagelijkse rituelen en bestaan uiteraard uit 100% natuurlijke plantenkracht. Creëer geurige herinneringen en mooie momenten in het leven van uw kinderen.
 
 
 

Waarom past aromatherapie zo goed in het dagelijkse leven van kinderen?
Kinderen komen hun eigen uitdagingen tegen in het leven. Iedere dag weer doen zich situaties voor waarin moed, troost of steun nodig zijn. Geuren kunnen daarbij een geweldige hulp zijn en zijn tevens bijzonder geschikt voor gezamenlijke rituelen van kinderen en hun ouders.

Hoe worden aromatherapie producten voor kinderen ontwikkeld?
Belangrijk is dat kinderen de geuren lekker vinden. Om dat te ontdekken heeft PRIMAVERA o.a. in kleuterscholen de kinderen zelf laten ruiken, ontdekken en uitzoeken. Wat zij lekker vonden, is meegenomen in de productontwikkeling.

Waarop moet gelet worden bij het gebruik?
De producten zijn speciaal voor de behoeften van kinderen ontwikkeld en getest op veilig gebruik. Ze zijn gebaseerd op de bestaande wellness producten, maar vaak net iets milder. Ze zijn geschikt om te sprayen, voor de geurlamp, om toe te voegen aan het badwater of als roll-on op de huid.

 
 
De kleine geurhelden - producten en gebruik
 
 
Droom zacht - geurmengsel bio
 
Een dag in het leven van een kind is spannend. Vol fascinerende, indrukwekkende, maar ook vermoeiende belevingen. Des te belangrijker is dan een gezonde en ontspannen slaap. Tijdens deze periode van rust en op krachten komen, verwerken kinderen de gebeurtenissen van de dag en zetten ze om in dromen. Een ontspannen inslaapsituatie is bevorderlijk voor een heerlijke en rustige slaap. Enkele druppels van het droom zacht geurmengsel toegevoegd aan het badwater zorgen voor een rustgevende beleving voor het slapengaan en toveren met de oliën een heerlijke ontspannen sfeer. Het geurmengsel kan uiteraard ook in een geurlamp gebruikt worden. 

De plantenkracht:
Lavendel is een van de belangrijkste planten in de aromatherapie. De zachte geur maakt rustig en ontspant. 
De essentiële olie van benzoë siam wordt gewonnen uit de hars van de benzoë boom en toegepast bij onrust. De geur is zoet-warm en ontspant.
De essentiële olie van ho-blad wordt toegepast bij slaapstoornissen. Het zorgt voor evenwicht en ondersteunt de mentale kracht. 
  
 
 
Bescherm me - BioAirspray
 
Wanneer kinderen samen zijn met hun ouders, voelen ze zich veilig en geborgen. Bij opgroeien horen echter ook momenten waarop ze tijdelijk niet bij de ouders zijn, bijvoorbeeld als ze naar de opvang of naar school gaan, bij vriendjes of bij vriendinnetjes gaan spelen of wanneer de ouders 's avonds een keer weg zijn. De bescherm me BioAirspray met de oliën van sinaasappel en mimosa geeft kinderen juist in deze periodes een gevoel van veiligheid. De zoet-bloemige "feel good" geur verjaagt fantasiewezens en verontrustende gedachten en kan ook onderdeel zijn van dagelijkse rituelen. In een onprettige situatie helpt de inmiddels bekende geur het kind dan om rustig te blijven. Eenvoudig in de ruimte sprayen of om het kind voordat het van huis vertrekt.
 
De plantenkracht:
De sinaasappelgeur zorgt voor een goede stemming en is opwekkend. De essentiële olie wordt gewonnen uit de schil door middel van koude persing. 
Mimosa: de bloemige geur ondersteunt bij angst en nervositeit. Ze werkt ontspannend en versterkt het zelfbewustzijn.
De copaiva balsem geeft een zoet-warme geur die op een subtiele manier rust en evenwicht geeft.
 
 
 
Drakenmoed - roll on bio
 
Kinderen zijn sterk en kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Door naar ze te luisteren, ze goed aan te spreken en hun zelfbewustzijn te versterken, helpen we ze obstakels te overwinnen en te groeien. Soms zijn alleen woorden echter niet voldoende. De glijbaan lijkt dan te steil, de klimwand te hoog of de spring in het water te moeilijk. De drakenmoed roll-on bevat de geur van mandarijn en ceder die kinderen (en hun ouders) ondersteunt bij nieuwe uitdagingen. Deze geurende aanmoediging bevortdert het zelfvertrouwen en helpt kinderen om moeilijkheden te overwinnen. Heel eenvoudig aanbrengen op de polsen, voetzolen, nek of slapen.
 
De plantenkracht:
Ceder: deze essentiële olie wordt gewonnen uit het hout van de cederboom. De geur geeft moed, kracht en tevens geborgenheid.
Mandarijn: dit is een echte stemmingmaker. Ze ontspant, bedaart en geeft geborgenheid en optimisme.
Kardamom: de essentiële olie van kardamomzaad wordt toegepast wanneer je veel van jezelf vergt of uitgeput bent. Ze ondersteunt kinderen bij het overwinnen van moeilijke situaties.
  
 
 
Cold comfort - baby- en kinderbalsem bio
 
Loopneuzen en verkoudheden horen er bij het opgroeien niet alleen bij, ze zijn zelfs belangrijk voor de ontwikkeling van het immuunsysteem bij kinderen. Aandacht voor een goede begeleiding bij deze klachten is dan ook erg belangrijk. De cold comfort baby- en kinderbalsem van hoge biologische kwaliteit is hierbij een goede hulp. Verwarmende bijenwas en waardevolle amandelolie beschermen de beschadigde en gevoelige huid. De weldadige geur van tijm, mirte en kajeput versterkt, stimuleert om diep door te ademen en bevordert een rustige slaap. Dit ondersteunt het immuunsysteem en bevordert het herstel. De balsem is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. De borst en/of de rug insmeren met deze balsen is heerlijk verwarmend en verzachtend.
 
De plantenkracht:
Tijm linalol (tijm citroen): de zachte geur van deze olie ondersteunt bij hoesten en klachten aan de luchtwegen. 
Mirte turks: is een klassieke essentiële olie in de aromatherapie die toegepast wordt bij verkoudheids-klachten bij kinderen.
Kajeput: wat de eucalyptus voor volwassenen is, is de kajeput voor kinderen: zacht en verlichtend.
 
 
 
Focus & Leren
 
Kinderen ontdekken hun wereld. Ze ontwikkelen zich aan de hand van taken en ervaringen. Opgroeien heeft alles te maken met ontdekken en leren. Het is leuk maar tegelijkertijd soms lastig om zich steeds weer op iets nieuws te moeten concentreren en aandachtig te luisteren en onthouden. De producten in de lijn Focus & Leren bevatten de geur van citroen, sinaasappel en grapefruit die de kinderen in de leeromgeving ondersteunt bij het opslaan van de leerstof. Wanneer de herkenbare geur weer opduikt, is het gemakkelijker voor ze om weer op te halen wat ze hebben geleerd. 
 
 
Focus & Leren - BioAirspray
Een perfecte begeleider bij het leren, die helderheid geeft en de concentratie ondersteunt. Eenvoudig sprayen in de leeromgeving en de geur verspreidt zich in de ruimte.
 
 
Focus & Leren - geurmengsel
Voor een motiverende leeromgeving. Helpt om voor langere tijd geconcentreerd te blijven. Te gebruiken op een geursteen of in de geurlamp. Leuke tip: steek een opgerold servetje in een glas, enkele druppels van het geurmengsel erop druppelen en op het bureau zetten.
 
 
Focus & Leren - roll-on
Ideaal voor onderweg of om mee te geven naar school. Terwijl de spray en het geurmengsel ideaal zijn om thuis te gebruiken, is de roll-on ideaal om mee te nemen. Eenvoudig aan te brengen in de nek, op de slapen of op de binnenkant van de polsen. 
 
 
Focus & Leren - geschenkset
Het geschenksetje bevat het geurmengsel en een geursteen in blikje. Een leuk en decoratief cadeautje. Het blikje open neerzetten op het bureau of de leerplek. Eenvoudig enkele druppeltjes van het geurmengsel druppelen op het geursteentje.