Vragen? Bel 077 - 2300011 | Contact | Primaveralife op Facebook | Primaveralife op Instagram

wellness voor thuis

Wellness voor thuis

Speciaal ontwikkelde producten om eenvoudig zelf uw gezondheid te ondersteunen.

De verschillende lijnen worden ingezet voor het in balans brengen van lichaam, ziel en geest. Ze geven evenwicht en ondersteunen. Iedere lijn heeft haar eigen kwaliteiten en helpt bij een specifiek thema.


 
Muscle comfort & Joint comfort
Spier- en gewrichtsverzorging
 
  
Bewegen maakt gelukkig!
 
Bewegen is gezond, geeft levensvreugde en zorgt op een natuurlijke manier voor vermindering van spanning en stress.

Samen met de zeer krachtige plant wintergroen, ondersteunen de sint janskruid olie en de arnica olie in de muscle comfort & joint comfort producten een optimaal herstel van het lichaam.

Bovendien helpen de essentiële oliën jeneverbes, peper, rozemarijn en marjolein met het herstel en versterken ze de spieren en gewrichten.
Dit geeft een vrij gevoel in het lichaam en zorgt ervoor dat een optimale bewegings-vrijheid en mobiliteit niet wordt beperkt.
 
Belangrijkste werkzame bestanddelen:
Wintergroen: verwarmend voor spieren en gewrichten.
Sint janskruid: de beste massageolie bij gespannen spieren en pijnlijke gewrichten.
 
 
 


De wintergroen is een bijzonder geneeskrachtige plant met pijnverlichtende kwaliteiten. Deze is het belangrijkste bestanddeel van de m
uscle comfort & joint comfort en ondersteunt zowel de vrijheid van bewegen als de mobiliteit.

 
  Muscle comfort & Joint comfort – producten en gebruik  
 

Muscle comfort eerste hulp olie - spieren.

Wie actief is en beweegt, voelt zich levendig. Om het lichaam na het bewegen en inspannen weer op krachten te laten komen, heeft het een periode van rust en herstel nodig. Deze muscle comfort olie helpt het lichaam te ontspannen. Bij het inmasseren helpt deze olie met het ontspannen van de spieren, ze verlicht de pijn, verzorgt de huid en geeft een gevoel van vitaliteit. Wanneer de olie na het sporten wordt aangebracht, ondersteunt ze een snel en langdurig herstel van de spieren en geeft het een prettig gevoel.

Werkzame bestanddelen:
Sint janskruid: de beste massageolie bij gespannen spieren en pijnlijke gewrichten.
Arnica: activeert de doorbloeding en vermindert spanning.
Wintergroen: verwarmend voor spieren en gewrichten, verzacht spierpijn en spierspanning.
Pepermunt: zorgt voor een goede doorbloeding.

Ga naar product »

 

Joint comfort eerste hulp olie - gewrichten.

Bewegen geeft een goed gevoel wanneer dit onbeperkt en zonder pijn mogelijk is. Wanneer echter de mobiliteit minder is, heeft het lichaam ondersteuning nodig. Een massage met deze Joint comfort olie helpt om de pijn te verlichten. Op de plaatsen waar deze olie wordt aangebracht, zorgen de puur plantaardige werkzame bestanddelen voor een directe opname door de huid. Zo kunnen bepaalde probleemgebieden heel doelgericht behandeld worden. Een natuurlijke manier om bewust met de signalen van het lichaam om te gaan en de beperkingen in de mobiliteit als gevolg van ontstekingen of overbelasting actief en in een vroeg stadium tegen te gaan.

Werkzame bestanddelen:
Sint janskruid: de beste massageolie bij gespannen spieren en pijnlijke gewrichten.
Wintergroen: verwarmend voor spieren en gewrichten, verzacht spierpijn en spierspanning.
Marjolein: traditionele medicinale plant voor versterking van spieren en gewrichten.
Rozemarijn: zorgt voor een goede doorbloeding.

Ga naar product »

  
Bewegen maakt gelukkig
 
Beweging versterkt niet alleen het lichaam maar ook de ziel en de geest. Vooral in de frisse lucht neemt u bij iedere stap, met elke hartslag en elke
ademhaling licht en levensenergie op.
Wanneer u in beweging bent, roept dit gevoelens op die te vergelijken zijn met verliefdheid:de wereld willen omarmen, vreugde willen uiten, of gewoon
dankbaar zijn voor de schoonheid van de natuur.
 
Dit zijn allemaal reacties van het lichaam op sporten en in beweging zijn. Wanneer u beweegt, stijgt namelijk uw serotoninespiegel.
Serotonine werkt op het zenuwstelsel. Het geeft kalmte, innerlijke rust en tevredenheid, en gaat tevens gevoelens van angst, zorgen, spanning of depressie tegen. Beweging vermindert stress en verbetert de stemming waardoor het lichaam op een natuurlijke manier in evenwicht komt.
 
 
"Zonder beweging is leven ondenkbaar." (Feldenkrais)
 
Maar liefst 656 spieren bewegen het lichaam van een volwassen persoon.
 
 

 

Weetjes en tips 

 
  1. HERSTELLEND KOMPRES
Voor een intensieve werking: druppel 1 tot 2 theelepels muscle comfort of joint comfort olie op een kompres. Leg dit op de pijnlijke plek en dek het af met een handdoek of wikkel deze eromheen. Door de lichaamswarmte wordt de opname van de werkzame stoffen van de essentiële oliën geoptimaliseerd.
 
 

2. DRINK VOORDAT U DORST KRIJGT

Zweten beschermt tegen oververhitting. Maar omdat zelfs een gering vochttekort al snel minder prettig aanvoelt, is het erg belangrijk om bij sport en beweging tijdig te drinken. U ervaart namelijk pas echt dorst, wanneer het lichaam al een tekort aan vocht heeft.

 
  3. TIP: HYDROLAAT
De warm-kruidig geurende helicryse hydrolaat (planten-water) is een uitstekende eerste-hulp-spray bij blauwe plekken, lichte kneuzingen en spierpijn. Wanneer deze voor het aanbrengen van de muscle comfort of joint comfort olie gesprayd wordt, kan de olie nog sneller intrekken en wordt de werking versterkt.
 

Geneeskrachtige plant voor pijnvrij bewegen

De wintergroen olie bestaat bijna uitsluitend uit het bestanddeel methylsalicylaat, dat een pijnverminderende werking heeft. Bij het doelgericht aanbrengen en masseren ondersteunt de plantenkracht van wintergroen de mobiliteit van het lichaam.