Vragen? Bel 077 - 2300011 | Contact | Primaveralife op Facebook | Primaveralife op Instagram

wellness voor thuis

Wellness voor thuis

Speciaal ontwikkelde producten om eenvoudig zelf uw gezondheid te ondersteunen.

De verschillende lijnen worden ingezet voor het in balans brengen van lichaam, ziel en geest. Ze geven evenwicht en ondersteunen. Iedere lijn heeft haar eigen kwaliteiten en helpt bij een specifiek thema.


  Fem comfort  
 
Opvliegers worden door veel vrouwen als stressvolle bijverschijnselen in de overgang ervaren. De warmte-pieken die vaak gepaard gaan met sterk zweten, vormen niet alleen fysieke ongemakken, maar zijn voor veel vrouwen ook mentaal belastend.
 
De precieze oorzaak van opvliegers is nog niet wetenschappelijk verklaard, maar duidelijk is wel dat ze vaker optreden in periodes van stress of spanning.
Diverse symptomen zoals stemmingswisselingen, droge huid en rimpelvorming, buikpijn, onregelmatige cyclus en opvliegers kunnen invloed hebben op het zelfvertrouwen of het gevoel van vrouwelijkheid.
 
De fem comfort lijn ondersteunt een goede balans bij overgangs-klachten, zoals opvliegers en hormonale stemmingswisselingen.
Oliën zoals scharlei, granaatappelzaad- en teunisbloemolie ondersteunen het evenwicht, en werken ontspannend, opvrolijkend en verzachtend.
 
De fem comfort lijn bevat de volgende producten:
• Fem comfort lichaamsspray
• Fem comfort massageolie
 
 
 

Scharlei staat in de aromatherapie bekend als een olie voor vrouwen. In deze productlijn is scharlei dan ook het belangrijkste bestanddeel, dat zorgt voor ontspanning en innerlijk evenwicht.

 
  Fem comfort - producten en gebruik  
 
Lichaamsspray *bio
 
Sprayen en in balans blijven.
De verzorgende lichaamsspray verfrist niet alleen, maar de essentiële oliën ondersteunen ook het mentale evenwicht. Waardevolle biologische hydrolaten verwennen de huid en zintuigen. De fris-bloemige geur van 100% natuurzuivere essentiële oliën vermindert opkomende opvliegers en geeft ondersteuning bij stemmingswisselingen.
 
Werkzame bestanddelen:
Een evenwichtige mix van biologische rozen-, pepermunt-, scharlei- en saliehydrolaat die de basis vormen van de verkoelende spray.
Scharlei: brengt evenwicht en zachte verlichting bij kramp, ook mentaal.
Rose Abolue: geeft evenwicht bij stemmingswisselingen en werkt stemmingsverhogend.
Bergamot: verbetert de stemming en levenslust, ook bij stress of spanning.
 
 
 
 
Massageolie *bio
 
Deze harmoniserende massageolie verzorgt de huid en ontspant lichaam, ziel en geest. Waardevolle granaatappelzaad- en teunisbloemolie verstevigen en verzorgen de huid. Ze brengt de hormoonhuishouding in evenwicht en geeft ondersteuning bij stemmingswisselingen. Bij het gebruik ontstaat ook een moment van rust en aandacht en daarmee bewustwording van uw vrouwelijkheid.
 
Werkzame bestanddelen:
Scharlei: brengt evenwicht en geeft zachte verlichting bij kramp, ook mentaal.
Monnikenpeper: ontspant en ondersteunt, zowel fysiek als mentaal.
Ylang ylang compleet: rustgevend en ontspannend, geeft een gevoel van warmte en veiligheid, brengt je weer in contact met jezelf.
Geranium: sterk regenererend, een eigenschap die uiteraard fijn is voor alle leeftijden, maar die speciaal in de periode van de overgang vaak extra belangrijk is voor een vrouw.
 
 
 
  
 
   
De overgang - mijn tijd  
VERANDERING
Alles heeft zijn tijd: (op)groeien, liefhebben, leven schenken en ook de overgang van de geslachtsrijpe naar de oudere leeftijd. Deze overgang is een verandering, die net zo individueel is als iedere vrouw zelf.
 
AANDACHT
In deze periode vraagt onze vrouwelijkheid extra aandacht. Het lichaam produceert minder oestrogeen en we reageren op deze hormonale veranderingen, afhankelijk van onze lichamelijke gesteldheid, door middel van opvliegers, slapeloosheid, mentale onrust of vermoeidheid.
 
EEN NIEUW BEGIN
Essentieel is dicht bij onszelf te blijven, de blik naar binnen te keren en te luisteren naar onze behoeftes. Aandacht en begrip voor ons lichaam worden met een nieuw gevoel van welzijn beloond. We ontdekken onze oerkracht en krijgen de kans om onze levensweg opnieuw vorm te geven.
 
“Omwenteling is noodzakelijk, zoals de vernieuwing van de bladeren in de lente.”
Vincent van Gogh
 
10 Jaar
duurt ongeveer de gehele periode van de overgang.
 
PLANTENKRACHT VOOR DE OVERGANGSJAREN
Scharlei bevat onder andere de werkstof sclareol. Deze werkstof heeft vooral krampstillende eigenschappen. Sclareol ondersteunt het evenwicht zowel fysiek als mentaal en is daarom een waardevolle hulp in de overgang.
 
   
  Weetjes en tips  
 

1. HORMOONYOGA

Deze energetische vorm van yoga verenigt elementen van meerdere yoga richtingen, met als doel ondersteunend te werken op de vrouwelijke homoonproducerende klieren en organen.
Het streven is zo om veranderingen van de hormoonspiegels in de overgang in evenwicht en het lichaam weer in een hormonale balans te brengen.

 
 

2. NACHTKLEDING BINNEN HANDBEREIK

In het geval van nachtelijk zweten, trekt u fris nachtgoed aan, verkoelt u zichzelf met de fem comfort lichaamsspray en laat u zich weer ontspannen wegzinken in het kussen.

 
 

3. VOEDINGSDAGBOEK

Onze voeding is van invloed op de mate van intensiteit van opvliegers. Vermijd daarom zoveel als mogelijk alcohol en koffie en ben ervan bewust wat u eet. Een ideale manier om erachter te komen wat de warmte-pieken veroorzaakt, is het bijhouden van een voedingsdagboek.