Vragen? Bel 077 - 2300011 | Contact | Primaveralife op Facebook | Primaveralife op Instagram

wellness voor thuis

Wellness voor thuis

Speciaal ontwikkelde producten om eenvoudig zelf uw gezondheid te ondersteunen.

De verschillende lijnen worden ingezet voor het in balans brengen van lichaam, ziel en geest. Ze geven evenwicht en ondersteunen. Iedere lijn heeft haar eigen kwaliteiten en helpt bij een specifiek thema.


  
 
 
Cold comfort  
Eucalyptus cold comfort – weldadig bij verkoudheid.
Door het gebruik van beproefde recepten en een zorgvuldige samenstelling van essentiële oliën met biologische grondstoffen is cold comfort een uitstekende lijn voor verlichting bij verkoudheid.
Een bewuste en diepe ademhaling draagt voor een groot deel bij aan onze gezondheid en welzijn. Het versterkt het immuunsysteem en bevordert zo de gezondheid.
Vooral in het koude seizoen is preventieve zorg voor de luchtwegen zeer belangrijk om zelfs bij lage temperaturen diep door te kunnen ademen.
 
Belangrijkste werkzame bestanddelen:
Eucalyptus: stimuleert een diepe ademhaling en versterkt.
Spar zilver: maakt vrij en versterkt.
Den arve: maakt helder, reinigt en ondersteunt een gezonde slaap.
 
 
 
Eucalyptus heeft een heilzame werking tijdens de koude jaargetijden. In de cold comfort is de biologische eucalyptusolie dan ook het belangrijkste bestanddeel. Het werkt versterkend, bevrijdend en laat dieper doorademen.

 
 

Cold comfort - producten en gebruik

 
 
Kussenspray, sprayen en doorademen.
 
Wanneer de eerste herfststormen komen, moeten we onze luchtwegen goed verzorgen. De kussenspray versterkt gedurende de nacht de ademhaling. Diep doorademen werkt positief op het immuunsysteem en laat je gezond blijven, ook in de typische verkoudheidsperiodes.
Spray de kussenspray in de ruimte, of direct op het kussen. Eucalyptus werkt bevrijdend en versterkend, en de den bevordert een gezonde, weldadige slaap. Het reinigt tevens de lucht en geeft helderheid. Het textiel wordt verfrist en van ziektekiemen ontdaan.
 
 
 
Neusstick, ideaal voor onderweg.
 
De cold comfort neusstick bevrijdt en opent de luchtwegen door de werking van eucalyptus en pepermunt en versterkt de luchtwegen wanneer mensen in onze omgeving al hoesten en niezen.
De stick heeft een werking van minstens 12 weken en past in de broekzak om steeds binnen handbereik te hebben.
 
 
 
 
Geurmengsel, als een boswandeling.
 
Adem diep door en ervaar de weldadige warmte van een bad.
Voeg 10 druppels van het geurmengsel met 3 eetlepels zeezout aan het badwater van 35-38°C toe. Of gebruik enkele druppels in de geurlamp. Het geurmengsel geeft kracht en een diepe verwarming die lang aanhoudt.
 
 
 
 
Balsem, zachte bescherming.
 
De weldadig geurende samenstelling van eucalyptus en den bevordert vrij doorademen. Verwarmende bijenwas en waardevolle amandelolie beschermen de droge winterhuid.
Gebruik de balsem voor het inwrijven van het borstgebied of de rug, en om de huid rondom de neus tot rust te brengen.
 
 
 


De kracht van ademen
 
 
BRON VAN HET LEVEN
We ademen ons hele leven! 15 tot 20 keer per minuut, 20.000 keer per dag. Receptoren (ontvangers) in ons ademcentrum registreren het zuurstofgehalte in ons bloed en sturen daarop de ademhaling. Zo worden onze cellen met zuurstof gevoed.
 
GOED ADEMEN
Als we bewust en langzaam in- en uitademen, gaan de polsslag en bloeddruk omlaag en worden we rustig. Bewust ademen zorgt niet alleen voor vertraging en rust, maar versterkt ook het immuunsysteem, gaat depressie tegen en versterkt onze hersenfuncties.
 
MEER RUST
Een gelijkmatige en diepe in- en uitademing brengt het autonome zenuwstelsel in evenwicht.
De kalmerende impuls van een rustige ademhaling kan bewust en doelgericht ingezet worden. Het gevolg: meer rust en ontspanning.
 
 
Het is en blijft een geluk, misschien wel het ultieme, om vrij te kunnen ademen.”
Theodor Fontane, schrijver
 
 
0,5 Liter
lucht ademt een volwassene in per ademteug bij ontspannen toestand.
 
 
PLANTENKRACHT VOOR GEZONDE LUCHTWEGEN
Er zijn meerdere eucalyptussoorten, waarvan de eucalyptus globulus de belangrijkste werkstoffen bevat voor de koude jaargetijden. Het hoofdbestanddeel is cineol, dit werkt antibacterieel en ontstekingsremmend.
 
 

Weetjes en tips
 
 
 
1. BESCHERMD ONDERWEG
Neem steeds de bevrijdende en kiemdodende geursamenstelling van eucalyptus en den arve in de verkoudheidperiodes mee. Eenvoudig de cold comfort  kussenspray op uw sjaal of das sprayen en u kunt weer ontspannen inademen.

 
 
2. VERFRISSENDE GEMBERDRANK
De essentiële olie van de gemberwortel versterkt ons immuunsysteem. Voor een weldadige gemberdrank snijdt u een stuk gember in schijfjes en giet er heet water bij. Drink het puur of voeg naar smaak honing of citroen toe.

 
 
3. WELDADIG BAD BIJ VERKOUDHEID
Nadat u een weldadig bad heeft genomen met het cold comfort geurmengsel neemt u een moment van rust. Ga lekker warm ingepakt minstens 10 minuten liggen.
Uw bloedsomloop wordt gezuiverd en de essentiële oliën kunnen hun volle weldadige werking doen.