Vragen? Bel 077 - 2300011 | Contact | Primaveralife op Facebook | Primaveralife op Instagram

wellness voor thuis

Wellness voor thuis

Speciaal ontwikkelde producten om eenvoudig zelf uw gezondheid te ondersteunen.

De verschillende lijnen worden ingezet voor het in balans brengen van lichaam, ziel en geest. Ze geven evenwicht en ondersteunen. Iedere lijn heeft haar eigen kwaliteiten en helpt bij een specifiek thema.


  Aromaverzorging  
  
Al meer dan 30 jaar vertrouwen medewerkers in de zorgsector op de krachtige werking van de essentiële oliën en basis- en zaadoliën van PRIMAVERA.
 
De meest beproefde recepten zijn nu ook verkrijgbaar voor de aromaverzorging voor thuis:
• Ademvrij olie *bio
• Begeleidingsolie *bio
• Huidversterkingsolie *bio
• Ontspanningsolie *bio
• Spieren en gewrichtenolie *bio
 
 
Producten en gebruik
 
 
Ademvrij olie *bio
 
Een verkwikkende ademvrij olie die ondersteunend werkt bij het vrijer ademen en het verdiepen van de ademhaling. De olie is bijzonder geschikt voor de verzorging van de huid en geeft een behaaglijk gevoel. De olie kan preventief gebruikt worden in de periode van verkoudheid.
De ademvrij olie is een samenstelling van onder andere rozemarijn cineol, den berg, wierook Arabisch en st. janskruidolie, en geeft een vrij en aangenaam gevoel.

Werkzame bestanddelen:
Rozemarijn cineol: opwekkend, activerend, vrijer ademen, versterkend voor het immuunsysteem, ontstekingsremmend en antibacterieel.
Den berg: werkt ondersteunend op een diepere ademhaling.
Ceder: verzachtend en werkt ondersteunend op een diepere ademhaling.
Wierook Arabisch: evenwichtig, kalmerend, versterkend en verzachtend.
St. janskruid olie: opbouwend, verzorgend en versterkt de natuurlijke huidbarrière.

Gebruik: de ademvrij olie is een speciale verzorging voor de huid en werkt bijzonder goed in de periode van verkoudheid. Het versterkt de beschermings-functie van de huid en werkt omhullend. Gelijktijdig bevordert het de vrije ademhaling. Breng de olie met roterende (cirkelende) bewegingen aan op de rug of borst. De ademvrij olie wordt ook gebruikt bij voetreflex, voetmassages en als verkoelde olie in de hete zomerdagen.

Kwaliteit: gecontroleerde biologische teelt, dierproefvrij, vegan.
 
 
 
 
(Stervens)begeleidingsolie *bio
 
Het geurmengsel geeft moed en kracht en kan in verschillende situaties ingezet worden.
De geursamenstelling van onder andere roos, ho-blad, lavendel fijn en bergamot werkt ondersteunend en begeleidend tijdens het stervensproces en in zware emotionele situaties. Het geeft moed, kracht en vertrouwen om de nieuwe weg op te gaan en het oude los te laten. Het geurmengsel werkt balancerend en troostend.

Werkzame bestanddelen:
Roos: opent het hart, omhullend, verwarmend, kalmerend, geruststellend, emotioneel versterkend, evenwichtig en troostend.
Ho-blad: spiritueel opbeurend, pijnstillend, verzachtend, maakt vrolijk, sterk kalmerend, geruststellend, moed, vertrouwen en bevordert de sereniteit.
Lavendel fijn: sterk balancerend (evenwichtig), harmoniserend, versterkt het hart.
Bergamot: verbetert de stemming in treurige momenten, werkt ondersteunend bij het loslaten van angsten, verfrissend, maakt vrolijk, ontspannend en verbetert de stemming.

Gebruik: de begeleidingsolie is speciaal voor de spirituele begeleiding bij zware momenten. Hierbij kan het gaan om: stemmingswisselingen, de diagnose van een zware ziekte maar ook in het bijzonder als begeleiding tijdens het sterven. Gebruik naar behoefte van intensiteit en grootte van de ruimte 3-10 druppels van het geurmengsel in de geurlamp, aromastream, vernevelaar, fontein, geursteen of geurvlies of maak er een airspray van.

Kwaliteit: gecontroleerde biologische teelt, dierproefvrij, vegan.
 
 
 
 
Ontspanningsolie *bio
 
Een massageolie voor een evenwichtige en weldadige massage en/of kompressen. De ontspanningsolie zorgt voor een bijzonder weldadig en ontspannen gevoel van de huid. De ontspanningsolie kan gebruikt worden in combinatie met zachte strijkbewegingen (effleurages). De ontspanningsolie werkt ondersteunend bij onrust en bij slaapproblemen.
De ontspanningsolie is een samenstelling van benzoë siam, lavendel fijn, palmarosa, mandarijn rood en calendula olie.
Werkzame bestanddelen:
Benzoë siam: omhullend, ontspannend en geeft geborgenheid.
Lavendel fijn: evenwichtig, ontspannend, kalmerend en ondersteunt het inslapen.
Palmarosa: ondersteunend, versterkend, stress verminderend en kalmerend bij onrust.
Mandarijn rood: kalmerend, opbouwend en geeft geborgenheid.
Calendula olie: kalmerend, hydraterend, activeert de stofwisseling van de huid en versterkt de beschermfuncties van de huid.

Gebruik: de ontspanningsolie is speciaal voor ontspanning van huid en ziel. Breng de ontspanningsolie overdag en ook in de avond aan op de slapen, de voetzolen, borstgebied of bij spanningen op de nek en/of rug. Een ontspannende voet- of voetreflexmassage werkt slaapverwekkend.

Kwaliteit: gecontroleerde biologische teelt, dierproefvrij, vegan.
 
 
 
 
Spier- & gewrichtsmassageolie *bio
 
De spier- & gewrichtsmassageolie werkt ondersteunend bij gespannen spieren en gewrichten en heeft een ontspannende werking. De kan ook worden gebruikt bij verminderde mobiliteit of na inspanning zoals bijv. sporten. Gebruik zachte roterende (cirkelende) bewegingen bij het inmasseren van de olie.
De spier- & gewrichtsmassageolie is een samenstelling van jeneverbes, rozemarijn kamfer, wintergroen en st. janskruid.

Werkzame bestanddelen:
Jeneverbes: toniserend en activerend.
Rozemarijn kamfer: verkwikkend, versterkt en stimuleert de stofwisseling van de huid.
Wintergoen: stimulerend en verzachtend.
St. janskruidolie: ontspannend, opbouwend, verzorgend, regenererend voor de huid en versterkt de natuurlijke huidbarrière. 

Gebruik: de spier- & gewrichtsmassageolie is speciaal voor de verzorging van de gespannen spieren, gewrichten en aangrenzende weefsels (huidgebieden). Het ontkrampt, toniseert, werkt ontstekingsremmend en ondersteunt de doorbloeding bij een massage. Breng genoeg olie aan op het hele lichaam met een aangename druk. Maak roterende (cirkelende) bewegingen vanuit het midden van de spanningspunten naar buiten om de spanning rustiger te maken.

Kwaliteit: gecontroleerde biologische teelt, dierproefvrij, vegan.
 
 
 
 
Huidversterkingsolie *bio
 
De huidversterkingsolie voor een verzachtende verzorging, bescherming en regeneratie van de huid. Bijzonder geschikt voor versterking van de functies van de natuurlijke huidbarrière en litteken verzorging. De huidversterkingsolie kan ook gebruikt worden voor decubitus (doorliggen) en intertrigo (smetplekken).
De huidversterkingsolie is een samenstelling van roos, lavendel fijn, niauli, geranium en teunisbloemolie.

Werkzame bestanddelen:
Roos: versterkend, regenererend, bevordert de stofwisseling, ontstekingsremmend en antibacterieel.
Lavendel fijn: jeukstillend, verzachtend, ontstekingsremmend en bevordert de vorming van nieuwe huidcellen.
Niauli: litteken verzachtend, verzorgend en regenererend.
Geranium: regulerend, ontstekingsremmend, antibacterieel, regenererend en litteken verzachtend. 
Teunisbloemolie: hydraterend, regenererend, jeuk verminderend, bij een droge huid, versterkend en bijzonder verzorgend door zijn hoge aandeel in gamma-linoleenzuur.

Gebruik: breng de olie 3 x per dag op de huid aan met een roterende (cirkelende) beweging met matige tot bijna geen druk.

Kwaliteit: gecontroleerde biologische teelt, dierproefvrij, vegan.